tirsdag den 11. august 2009

Nordspaniens vilde vejr

To timer med tog, saa var vi I den nordspanske badeby San Sebastian, kendt for sine strande med gode surfingmuligheder og sin mad. Faktisk er Sebastian den by i verden med flest Michelin-stjernede restauranter, og det er jo fint, men med et bugdet som vores er det naeppe relevant.

Til gengaeld fik vi brugt vores trankiasaet vaeldig meget. Vi tog bussen op til toppen af et bjerg (den blev ved med at koere, op og op, og vi blev mere og mere aengstelige for, hvor langt fra byen vi skulle bo). Her laa en udmaerket campingplads - dog med skiltet "COMPLETELY FULL" haengende udenfor. Vi besluttede os for at se ynkelige ud, saa de maaske ville forbarme sig, men der var maerkvaerdigt nok plads, trods skiltet.. Naeste dag var det ned paa stranden med os, saa hurtigt bussen nu kunne koere, og vi fik da ogsaa det spanske vand at smage, Boelgerne var saa vilde, at begge Frejaer flere gange forsvandt under overfladen, da vi forsoegte at kaempe os ind igen. Men de mange surfere ku lide det. Stranden i sig selv er ogsaa ufattelig smuk - en lang, gammel gotiskinspireret promenade, og ud fra kysten ligger to smaa oer, hvor der paa den ene er en stor statue ala den i Rio de Janero (???). Meget smukt syn.

Da vi var paa vej hjem denne eftermiddag, satte uvejret ind. Tunge draaber vaeltede ned over og byen, og en kraftig vind blaeste ind mod kysten. Vi tog ned i byen om aftenen, vandrede lidt rundt i vores regntoej, moedte nogle franske (igen franske) surferdrenge, der heller ikke foelte sig helt tilpas paa de meget teenageagtige clubber, der laa paa promenaden, og loeb lidt rundt med dem. Trods den gode paaklaedning maatte vi paa et tidspunkt sande, at det ikke var natten for en bytur. Vi forsoegte at holde os oppe til solopgangen, som skulle vaere fantastisk fra bjergets top (Freja Soerines idé, vist nok), men da solen endelig skulle vaere paa vej op, var himlen saa regnfuld og overskyet, at der kun viste sig en svag graalig farve i oest. Hjemme ventede et regnvaadt telt i stil med Roskilde 07... What a night, what a night.

Dagene fulgte derpaa - vi vaskede toej, lavede laekker mad paa trankiaet, og det var hyggeligt, men folk paa campingpladsen begyndte, ligesom os, at kede sig. Pludselig kunne i ikke gaa i fred for alle de henvendelser, vi fik fra alverdens campister. Vi havde isaer svaert ved at undgaa en enlig/ensom stortalende italiano-fyr. Han rejste for sig selv uden penge og nogen bestemt rute - havde sat alle sine penge ind i en skotsk bank, saa han ikke kunne bruge af dem, for som han sagde: "If I have money, I will just spent all of them on clubs and girls", og han crashede forskellige telte, afhaengig af hvem han lige moedte paa stranden. Den stakkels mand jagtede os rundt over hele campingpladsen i sin iver efter at tale med nogen, og han var ikke til at slippe af med igen.

San Sebastian er bestemt en flot og hyggelig by, men ta ikke dertil hvis DMI lover regn! Og laer evt. at surfe foer du kaster dig ud i boelgerne.

... Som sagt brugte vi en del tid paa at lave trankiamad, og for god ordens skyld kommer her et par hjemmebragte campingretter, som vi havde stor succes med:

San Sebastiansk poelsegryde: Steg hvidloeg, loeg, squash og chorizcopoelse, kom flaaede tomater og roede linser (fra daase) i, tilsidst olivenolie, salt og peber. Umm

Kylling-spinat-salat: Steg loeg, roed peber og kylling, kom frisk spinat i til den bliver bloed og varm. Samme krydderier. Vi spiste det med broed og avocado, men det kan undvaeres!

I oevrigt er roeraeg godt at lave paa trankia.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar